Jan Wijn (met bloemen) en een aantal van zijn pianoleerlingen, waaronder Nino Gvetadze, artistiek leider van het NIPF.
Jan Wijn (met bloemen) en een aantal van zijn pianoleerlingen, waaronder Nino Gvetadze, artistiek leider van het NIPF. Foto: Melle Meivogel

Nieuwe stap Naarden Internationaal Piano Festival; ‘masterclasses voor talentontwikkeling’

Cultureel

Het succesvolle Naarden Internationaal Piano Festival (NIPF) wordt een tweejaarlijks festival. De eerstvolgende editie van het festival vindt plaats in april 2024. Het festival wordt afgewisseld met een nieuw tweejaarlijks evenement: de NIPF Masterclass. 

Deze masterclasses, die plaats bieden aan negen (inter)nationale jonge talenten, worden dit jaar gegeven door Nino Gvetadze, Mariam Batsashvili en Diana Kettler. Hiermee richt het NIPF zich nog sterker op talentontwikkeling. 

‘Ze geven hiermee hun kennis en expertise door in de geest van hun leermeester’

De eerste editie van de NIPF Masterclass vindt plaats van 12 tot en met 14 april. In de NIPF Masterclass geven meesterpianisten, maar ook leerlingen van de afgelopen zomer overleden pedagoog Jan Wijn, masterclasses aan de nieuwe generatie pianisten. Ze geven hiermee hun kennis en expertise door in de geest van hun leermeester. Het NIPF richt zich daarmee nog sterker dan voorheen op de ontwikkeling van internationaal pianotalent. Speciaal v..