Houden boeren uit Gooise Meren de adem in op uitslag-dag verkiezingen?
Houden boeren uit Gooise Meren de adem in op uitslag-dag verkiezingen? Foto: Bob Awick
verkiezingen

Agrarische sector houdt adem in op ‘uitslagdag’

Natuur en Milieu

Op de dag van de Provinciale Statenverkiezingen - gisteren - hield menig boer zijn adem in. In heel Noord-Holland hangt de Nederlandse vlag nog altijd op z’n kop. Op borden staat ‘HELP’ en ‘Steun BBB’. Wat staat hen te wachten? Wij inventariseerden het sentiment bij boeren in Gooise Meren. Twee deden hun verhaal.

We treffen allereerst Anja Meester, die samen met haar man Piet eigenaar is van melkveehouderij De Koeienkade in Muiden. “Wij zitten in de bus naar Beieren. Op studiereis. Dus wij hebben onze dochter gemachtigd om te gaan stemmen. We hopen op een goed resultaat voor de BoerBurgerBeweging (BBB).” 

Melkveehouderij is eigenlijk een understatement, want het terrein van Meester leent zich inmiddels ook voor kinderfeestjes, een winkel, kinderopvang en educatieve workshops. “We zijn dus niet afhankelijk van de koeien. We doen aan verbreding, dat maakt ons sterker. Maar de koeien willen we heel graag behouden. Wij zijn als agrariërs de goedkoopste landschapsbeheerders. Wij hebben de machines, de ervaring en de kenni..