Afbeelding
Foto: Waternet/Rainproof

Gooise Meren doet mee aan NK Tegelwippen; Wie wint de Gouden Schep of Gouden Tegel?

Natuur & Milieu

Gooise Meren doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen. De actie start 21 maart en loopt tot en met 31 oktober. Gemeenten gaan de strijd met elkaar aan door haar inwoners te motiveren om zoveel mogelijk tegels uit hun tuin ‘te wippen’. Er zijn vier prijzen te verdelen: driemaal een Gouden Schep én een Gouden Tegel.

“Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier”, aldus de organisatie op haar website. In 2022 deden 135 gemeenten mee en samen ‘wipten’ ze veertig voetbalvelden aan tegels. Goed te weten: als particulier kun je de gemeente niet als deelnemer aanmelden.

De Bussumse Margreet de Broekert lobbyde driekwart jaar geleden al bij Gooise Meren om de gemeente zover te krijgen dat ze zich zou aanmelden voor dit NK. Eerst bij wethouder Boudewijnse, die volgens De Broekert, meerdere keren een toe..