Iedereen genoot van het Valentijnsconcert.
Iedereen genoot van het Valentijnsconcert. Foto: © Bob Awick

Roos voor vrijwilliger na liefdesconcert

MUIDEN In een volle Nicolaaskerk hebben vrijwilligers op de avond van Valentijnsdag genoten van een gratis en romantisch concert door zangkoor Noot voor Noot en muziekvereniging G.A. Heinze. Na die vervelende coronajaren was het eindelijk tijd voor deze 16de editie.

Het was druk en geanimeerd, laat een bezoekster weten. Zij ontving na afloop ook een roos van de medewerkers van Versa Welzijn. Wethouder Nico Schimmel speelde nog een stukje op z’n trompet. De enthousiaste aanwezigen kijken terug op een leuke avond.

Verliefd

Dat vindt ook Luuk Donders, woordvoerder van dit bijzondere initiatief. “Het was een goed bezocht en mooi concert. Je zag een leuke samenwerking tussen beide verenigingen en hun dirigenten. Wij kwamen tot grote hoogte in een kerk met een moeilijke akoestiek. We begonnen met zang van de Oekraïense componist Bortnianski (Tebe Poem = Geef ons vrede), een Oekraïens volksliedje over een meisje dat verliefd is op een Kozak. Verder waren er liederen over de liefde en de lente (hoopgevend).”

Het orkest speelde - naar aanleiding van enerzijds Bevrijdingsdag en anderzijds de herovering van Coevorden en Groningen (1672/Rampjaar) twee composities van Nederlandse componisten. “Vervolgens ging het koor verder met Amerikaanse nummers zoals ‘A Wonderful World’, maar bracht het ook liedjes uit de musical ‘My Fair Lady’ en natuurlijk het nummer ‘My funny Valentine’. Het orkest speelde muziek uit de tv-serie ‘Love Boat’ en gaf een tribute aan Aretha Franklin (’Respect’, ‘Natural Woman’ en ‘Think’). De mysteryguest - wethouder Schimmel - speelde vanaf achterste banken op trompet een lied uit ‘La Califfa’ van Ennio Morricone. Met dit optreden bedankte hij alle aanwezige vrijwilligers namens het college van B&W.”

‘We Are The World’

Tot slot brachten Noot voor Noot en G.A. Heinze samen ‘Finlandia’ van Jean Sibelius. “Een lied dat heimelijk ageert tegen de Russische bezetting van Finland (eind 19de eeuw) en zongen we ‘We Are The World’ van Michael Jackson. Het was ooit een benefiet voor Ethiopië, tien jaar later voor Haïti en nu hebben we het opgedragen aan de Syrische en Turkse slachtoffers van de aardbeving in de hoop dat alle aanwezigen de volgende dag aan Giro555 zouden overmaken.” Na afloop was er een gezamenlijk samenzijn, gesponsord door de Lions Gooise Meren.