Afbeelding
Foto: JR Fotografie

Voedselinzamelingsactie voor Oekraïne bij AH Veerstraat

Mensen

BUSSUM - Bij de AH-supermarkt aan de Veerstraat vindt op vrijdag 24 februari vanaf 10.00 uur een voedselinzamelingsactie plaats voor Oekraïne.

In de winkel staat een display met de levensmiddelen die het hardst nodig zijn in het door oorlog getroffen land. Bij de uitgang staan vrijwilligers en bij hen kunnen de goederen afgegeven worden. De actie is georganiseerd door Wim Brouwer uit Bussum en Gerrit Bakker uit Amsterdam. Zij zamelen geld en goederen in voor hulptransporten naar Oekraïne onder de vlag van twee erkende organisaties Friese Rijders en On My Way. 

Oorlogsfront

Via het netwerk van deze organisaties komen de houdbare levensmiddelen terecht bij die mensen die alles kwijt zijn en geen geld of middelen hebben om in hun behoefte te voorzien. Doordat deze organisaties dagelijks in direct contact staat met Oekraïense en Poolse hulporganisaties, weet men precies waar en welke goederen het hardst nodig zijn. Zelfs tot aan het oorlogsfront!, meldt Brouwer. Bij de inzameling in AH wordt inwoners gevraagd om houdbare melk, meel, suiker, jam te doneren evenals pindakaas, rijst, pasta, koffie en zout. Brouwer en Bakker vertrekken zelf met een volle bus op dinsdag 7 maart naar Oekraïne.

“De oorlog heeft voor onmetelijk veel leed in Oekraïne gezorgd. Op 24 februari is het precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne is binnengevallen. Voor de inwoners daar is er een groot tekort op gebied van medische spullen, houdbaar voedsel, warmte- en lichtvoorzieningen et cetera. De verwachting is dat de oorlog nog lang zal voortduren en er dagelijks behoefte is aan extra goederen.”