Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Van Spijkerstraat naar Bijenschans: Jitte en Truus vieren 65 jaar liefde

Mensen

BUSSUM - Jitte de Boer (92) en Truus de Boer-Klinkenberg (89) zijn maar liefst 65 jaar getrouwd. Het koppel woonde vroeger naast elkaar in de Spijkerstraat en viel als een blok voor elkaar. In hun sportieve jaren waren ze vaak op de velden van de lokale korfbalvereniging te vinden.

De geboren en getogen Bussumers hebben hun dorp nooit verlaten; ze wonen alweer 59 jaar aan de Bijenschans. Jitte werkte bij Philips in Huizen en Truus bleef thuis om voor hun vier kinderen te zorgen. Dat kwartet zorgde voor negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Met dat hele gezelschap werd zondag - op hun trouwdag zelf - geluncht in de Haven van Huizen.

Gezondheid

De kinderen wonen waar ze werken (Hilversum, Huizen, Best en Culemborg), maar zijn nog zeer regelmatig bij hun ouders in Bussum te vinden. De gezondheid van het bruidspaar is - ondanks hun hoge leeftijd - nog relatief goed te noemen. De mobiliteit van de twee wordt minder, maar ze doen nog altijd zelfstandig de boodschappen. Voor de zwaardere huishoudelijke taken krijgen ze eenmaal per week hulp. 

Vandaag kwam burgemeester Han ter Heegde langs om de felicitaties namens het gemeentebestuur over te brengen. “De taart staat al klaar, maar nu gaan we eerst een soepie eten”, lachte hun jongste dochter rond het middaguur.