"In Gooise Meren hockeyen beduidend meer mensen dan in vergelijkbare gemeenten en het landelijk gemiddelde."
"In Gooise Meren hockeyen beduidend meer mensen dan in vergelijkbare gemeenten en het landelijk gemiddelde." Archieffoto: Marieke van Gooswilligen

Uitdagingen vanwege tekorten aan velden bij sportclubs; vooral hockey en voetbal hebben het zwaar

Sport

Er zijn uitdagingen geconstateerd voor met name de hockey- en voetbalverenigingen in Gooise Meren, zo blijkt uit een recent uitgevoerd onderzoek naar de behoefte aan en het gebruik van sportaccommodaties. 

Die conclusie kan getrokken worden uit een raadsmededeling die wethouder Mark Marshall heeft verspreid. “We gaan actief met vertegenwoordigers van de hockey- en voetbalverenigingen in gesprek om met elkaar te verkennen welke mogelijkheden er zijn om de tekorten op te vangen”, meldt hij.

Extra sporthal

Het onderzoek, uitgevoerd tijdens de coronacrisis, laat zien dat ondanks de sluiting van sportfaciliteiten - door de verschillende lockdowns - de behoefte aan extra sporthallen voor binnensporten in de gemeente beperkt is. “Ondanks de normatieve behoefte lijkt die extra zaalruimte niet nodig”, aldus Marshall. “Ook buiten de coronacrisis was nog voldoende zaalruimte beschikbaar om extra trainingsuren te faciliteren.” Op basis van de b..