Afbeelding
Foto: © Bob Awick
Giro555

Brandsmaschool in actie voor Giro555; nu al 3.000 euro binnen

Mensen

BUSSUM - De Brandsmaschool doet vandaag mee aan de landelijke actiedag van de publieke en commerciële radio- en televisiezenders voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Beeld & Geluid in Hilversum is omgetoverd tot het actiecentrum van Giro555. Vanuit daar worden live programma’s gemaakt en er komt een belpanel met bekende Nederlanders. Dit alles met één doel natuurlijk: zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die zo dringend nodig is.

Talenten

Het team en de leerlingen van de school aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg 15 dragen op hun manier ook een steentje bij. Tussen 12.00 en 13.00 uur verzamelden de mensen zich op het schoolplein waar ‘talenten’ werden geveild. “De afgelopen weken werd er in alle klassen gewerkt aan het thema ‘talenten’ (een onderdeel van de methode ‘Gelukskoffer’) en zodoende werd er een veiling van talenten georganiseerd”, vertelt schooldirecteur Jacobien Bückmann. “Kinderen, ouders en juffen en meesters konden hun talent inbrengen in een veiling. Er kon bijvoorbeeld geboden worden op een hockeytraining van Julia Müller (oud-hockeyinternational en moeder van Romy), een uurtje gamen met meester Thom en een zelfgemaakte appeltaart van de oma van Sam.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


© Bob Awick

Daarnaast waren er verschillende optredens. “Het Bussumse shantykoor Het Ruime Sop had liedjes ingestudeerd met groep 5 en gaf een prachtig optreden, waarna de kinderen met de pet rondgingen. Ook werden er broodjes knakworst, koeken, limonade en zelfgemaakte schilderijtjes verkocht. Natuurlijk werden er eitjes van onze schoolkippen geveild.” De veiling alleen heeft ruim 3.000 euro opgeleverd! “Nog niet al het geld is binnen”, zegt Bückmann, “dus een eindbedrag kunnen we pas op een later moment bekend maken.”