Afbeelding
Foto: Ronald van der Woude

NH Toneel speelt komedie van Kees Prins

Cultureel

BUSSUM - Bij het Noord Hollands Toneel is de hilarische komedie ‘Een man een man’ in première gegaan. Het stuk is geschreven door Kees Prins en Roel Bloemen. Een kruising van Jiskefet, Toren C en Buurman en Buurman. 

Deze komedie is tegelijkertijd realistisch en volkomen absurd. Strak en inventief geschreven en vakkundig en uitstekend gespeeld door Robert Jan Heyning en Peter van Bokhorst (tevens regie). Wegens groot succes komen er extra voorstellingen bij in februari.

Irritatie

In een restaurant treffen de oude vrienden en collega’s Van Wees en Burghardt elkaar. Maar in plaats van dat ze een goed gesprek hebben tijdens het diner, is de lucht zwanger van vijandigheid en irritatie. De ongemakkelijkheid is ontstaan doordat Burghardt midden in het gesprek naar de wc is gegaan. Bij terugkeer kan hij zich niet meer herinneren waar ze het eerder ook alweer over hadden. En Van Wees gaat hem daarmee ook niet helpen. Van Wees vindt dat hij hoger staat in de pikorde dan zijn collega, omdat hij wèl promotie heeft gemaakt. 

Een komedie, vol scherpe en valse teksten. Mooie acteurs en een goede regie maakt van ‘Een man een man’; een fijne, irritante, maar kostelijke voorstelling. De voorstelling is deze maand nog te zien in Theater in Zuyd in Bussum. Reserveren kan via www.nhtoneel.nl.