Marian Buvelôt.
Marian Buvelôt. Foto: Daniëlle de Bruijn

Kwaliteit op orde bij Bibliotheek Gooi+

Algemeen

GOOISE MEREN - Bibliotheek Gooi en meer, vanaf 1 januari 2023 gefuseerd met Bibliotheek Huizen/Laren/Blaricum tot Bibliotheek Gooi+, heeft eind 2022 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. 

De bibliotheek scoorde op alle onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft de bibliotheek de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Directeur Marian Buvelôt: “We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in samenwerking met partners. Zowel in MFC’s als op het gebied van spreekuren en in het onderwijs en de kinderopvang. Dat is duidelijk terug te zien in deze zeer positieve certificering over het maatschappelijk effect dat we sorteren. Iets waar we trots op mogen zijn en verder mee zullen gaan de komende jaren!”. Volgens de auditor van CBCT: “Wij hebben tijdens de auditwerkzaamheden gemerkt dat de maatschappelijke effecten zichtbaar voorhanden zijn. We ervaren een grote levendigheid binnen de bibliotheek waar verschillende generaties in een warme omgeving samenkomen.”