De winnaars van de gemeenteprijzen.
De winnaars van de gemeenteprijzen. Foto: © Bob Awick
foto’s

Gemeenteprijzen in handen van Jan Eijer, Loes van Barneveld, Ada Gieling

Algemeen

GOOISE MEREN - Na een gedwongen coronapauze van twee jaar vond gisteravond in het gemeentehuis in Bussum weer de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gooise Meren plaats. Het was een drukte van belang met een prachtig optreden van een Oekraïens kinderkoortje.

Na de nieuwjaarsspeech van burgemeester Han ter Heegde werden de diverse vrijwilligersprijzen uitgereikt. Het betreft drie individuele prijzen voor inwoners die zich geheel belangeloos hebben ingezet of nog steeds inzetten voor de maatschappij: De Kleine Johannes, het erkentelijkheidssymbool van Bussum (naar het boek van Fredrik van Eeden), Het Naardens Compliment en de Muider Roemer. 

Daarnaast werden ook twee betrekkelijk nieuwe prijzen uitgereikt: De Gooise Meren Prijs, bestemd een vrijwilligersorganisatie of collectief, en de Jongerenprijs Gooise Meren, voor jongeren tot 21 jaar die zich het afgelopen jaar op een bijzondere wijze hebben ingezet. Deze laatste twee prijzen zijn vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Leden van het college reikten de prijzen uit.

Winnaars

De Kleine Johannes is gegaan naar Jan Eijer, coördinator PlusBus Naarden-Bussum, het Naardens Compliment heeft Loes van Barneveld, vrijwilliger Stichting Kinderen in Nood, verdiend en de Muider Roemer is nu in handen van Ada Gieling (oprichter bewonerscommissie Noord-West, actief bij De Zonnebloem, Stadsraad Muiden en Voedselbank). De Gooise Meren Prijs is toebedeeld aan het Bewonersplatform Keverdijk, Tuindorp, Vierhoven (KTV) vanwege het 25-jarig bestaan. Tot slot de Jongerenprijs Gooise Meren. De trotse winnaars zijn: Max Verdoes, Thomas de Graaf en Frederik Smelt (door hen is het skatepark Muiden gerealiseerd). De Muiderbergse Echo werd als enige niet op de nieuwjaarsreceptie van Gooise Meren uitgereikt, maar al tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad Muiderberg in De Rijver (donderdag 5 januari, red.).

Afbeelding
Nieuwjaarsreceptie
Nieuwjaarsreceptie
Nieuwjaarsreceptie