De concertband van ViJoS.
De concertband van ViJoS. Foto: Tim Broers

Gratis winterconcert door concertband van ViJoS

Cultureel

BUSSUM - De leden van ViJoS Plus - de concertband - verzorgen op zaterdag 21 januari het winterconcert in de Koptische Kerk (voorheen de Jozefkerk) aan de Ceintuurbaan 43. Het optreden begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. 

“De band verzorgt voor de bezoekers een hele sfeervolle avond”, belooft woordvoerder Elise Meeuwissen. “Dat is niet alleen leuk omdat deze groep superenthousiast is, maar ook omdat dit het allereerste eigen concert is dat zij organiseren. ViJoS Plus bestaat uit leden van echt alle leeftijden en dat maakt deze groep en ook het concert zo bijzonder. De jongste speler is 19 jaar, de oudste al 77! Toch maakt dat het spelen met elkaar helemaal niet moeilijk, maar juist hartstikke leuk, energiek en interessant. Dat zullen de bezoekers ook zeker merken tijdens het concert.”

De avond is leuk voor jong én oud. “Zo worden er lekkere hits uit de jaren 80 gespeeld, komt er een traditionele mars voorbij, maar kunnen de bezoekers bijvoorbeeld ook licht klassieke muziek verwachten. De jonge, gedreven dirigent Carlo van der Meijden (26) staat erom bekend om altijd net even wat extra’s toe te voegen aan een concert en is vastbesloten om er een groot feest van te maken.” Na het concert wordt in het clubgebouw van de muziekvereniging (naast de kerk) een borrel georganiseerd voor ieder die dat wil.