De volgende morgen. Er zitten houten platen gemonteerd, omdat de brandweer wat breekwerk moest verrichten om te zien of het vuur daadwerkelijk uit was.
De volgende morgen. Er zitten houten platen gemonteerd, omdat de brandweer wat breekwerk moest verrichten om te zien of het vuur daadwerkelijk uit was. Foto: Ellen Schokker

Wijkagent Gooise Meren: ‘Camerabeelden laten zien dat er duidelijk opzet in het spel is’

Politie

Het bordje staat nog op ‘open’, maar de sushitent aan de Sint Vitusstraat in Bussum blijft in ieder geval vandaag dicht. Vannacht was er rond tien over half drie brand. 

Een wijkagent schrijft op sociale media: ‘Camerabeelden laten zien dat er duidelijk opzet in het spel is. Een lichtflits, een korte vuurzee en een wegrennende verdachte vullen onderhand het beeld’.

De volgende morgen ruikt het bij het afhaalrestaurant naar verbrand rubber, de ramen in de deuren zijn gebarsten - de schade binnen lijkt beperkt - en de deuren zijn met houten platen dichtgetimmerd. Op dit moment doet de politie forensisch onderzoek. De bovenwoningen zijn bespaard gebleven. Een bewoner is geschrokken, maar was vannacht als eerste ter plekke om te blussen. Hij alarmeerde ook de brandweer.