Afbeelding
Foto (ter illustratie): BussumsNieuws

Ruim 12 mille oud & nieuw-schade

112

BUSSUM - Alle ‘oud & nieuw’-schades in de openbare ruimte van Gooise Meren zijn geïnventariseerd. In totaal zijn er twintig prullenbakken (vooral in Bussum-Zuid), één persprullenbak (kosten ongeveer 5.000 euro), zeven verkeersborden en één hondenpoepzakjesdispenser vernield door vuurwerk. De totale kosten: 12.400 euro.

Dit bedrag is exclusief de kosten van preventieve maatregelen op diverse risicolocaties, waarbij de prullenbakken afgesloten waren, en voor de ingestelde vuurwerkvrije zones bij kinderboerderijen, hertenkampen, winkelcentrum Keverdijk en park ‘t Mouwtje.

In Naarden is buurtvader Saïd Almakroudi trots en tevreden op ‘zijn’ wijk Keverdijk: “Samen met de jongeren zijn we erin geslaagd van de jaarwisseling een feest te maken. Het was rustig.” Van incidenten was nauwelijks sprake. Jongeren hebben op uitnodiging van Versa Welzijn samen met de buurtvaders en de burgemeester gegeten in De Plataan.

De Brandweer Gooi en Vechtstreek spreekt van een ‘wederom rustig verlopen jaarwisseling’. Over de gehele regio ontving de meldkamer tussen 00.00 en 08.00 uur 34 meldingen. Hiermee was deze jaarwisseling voor de brandweer vergelijkbaar met die van afgelopen jaar. Grote incidenten bleven uit. Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en een melding van een autobrand. Een grote brand was er op de Koekoeklaan.