Afbeelding
Foto:

Waar kijk jij naar het WK?

BUSSUM Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: afgelopen zaterdag won het Nederlands elftal van de Verenigde Staten tijdens het WK voetbal in Qatar. Dat betekent dat Oranje door is naar de kwartfinales. Waar en met wie ga jij komende vrijdag de wedstrijd Nederland – Argentinië kijken?

Thuis voor de buis, in de kroeg, bij vrienden of familie, in de auto met de radio aan en zelfs online. Er zijn veel manieren waarop je het WK voetbal kunt volgen. 

Uit een landelijk onderzoek van een televisie- en beamerfabrikant blijkt dat 56 procent van de Nederlanders de WK-wedstrijden het liefst samen met familie of vrienden kijkt. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat 51 procent de voetbalwedstrijden bij voorkeur thuis kijkt. Daarbij wordt de tv het meest gebruikt, gevolgd door een laptop of tablet, beamer en mobiel.

In de kroeg of thuis voor de buis

De cijfers van dit onderzoek zijn landelijk en gaan dus niet specifiek over Bussum. Daarom zijn we bij BussumsNieuws benieuwd hoe Bussumers het WK voetbal volgen. Sta jij elke keer wanneer Oranje voetbalt schouder aan schouder in de kroeg met een drankje in je hand? Of zit jij liever met een zelfgemaakte bitterballenpiramide met vrienden of familie thuis voor de buis? Volledig geconcentreerd in je eentje ongestoord naar de wedstrijd kijken is natuurlijk ook een optie.

Deel een foto van hoe jij het WK volgt met redactie@bussumsnieuws.nl. De mooiste, gekste, opvallendste en gezelligste foto’s delen we in de krant of via onze website.

De BussumsNieuws WK-poule 

Ondertussen is het in de BussumsNieuws WK-poule bijna net zo spannend als op het WK zelf. De top twintig wisselt per dag en zelfs de nummers één, twee en drie veranderen dagelijks. Op welke plek sta jij in het klassement? 

Elke deelnemer strijdt om in die top drie te komen, want er zijn drie geweldige prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers.

• De eerste prijs is een gouden ring met briljant en certificaat van Kaled Juweliers Bussum ter waarde van 400 euro.

• De tweede prijs is een vuurwerkpakket Extreme Starburst 288 shots van Vuurwerk Daatzelaar ter waarde van 299 euro.

• De derde prijs is een kapok hoofdkussen van Slaapwereld Bussum ter waarde van 29 euro.

Het is niet zo dat de drie personen die het klassement van de BussumsNieuws WK-poule aanvoeren ook automatisch deze prijzen winnen. Om in Bussum aanspraak te maken op de prijzen moet je in Bussum of de omgeving van Bussum wonen. En je moet minimaal 18 jaar zijn. Natuurlijk weten we pas na de finale op 18 december welk land er wereldkampioen voetbal is en wie de winnaars zijn van de Bussumer poule.

Klassement 

Elke week delen we het tussentijdse klassement van de Bussumer poule in BussumsNieuws. De actuele ranglijst kun je op elk moment van de dag bekijken via www.bussumsnieuws.nl/wk. Daar lees je ook het laatste Oranjenieuws uit Bussum.