Han ter Heegde en Barbara Boudewijnse (zittend). V.l..n.r.: Nico Schimmel, Jelmer Kruijt, Hugo Bellaart en Mark Marshall.
Han ter Heegde en Barbara Boudewijnse (zittend). V.l..n.r.: Nico Schimmel, Jelmer Kruijt, Hugo Bellaart en Mark Marshall. Foto: © Bob Awick

Nieuw college met fris elan en humor aan de slag

Politiek

Het college is weer compleet. Met volle kracht vooruit kan er weer ‘geregeerd’ worden. Nieuwkomer Mark Marshall (VVD) is inmiddels al voor 100 procent aan de bak. VVD-collega Hugo Bellaart start per 1 januari, terwijl Jelmer Kruijt (GDP/Hart) per 1 juni 2023 fulltime gaat werken. Tot die tijd draait hij voor 65 procent mee.

Het college wordt compleet gemaakt met Nico Schimmel (GDP/Hart) en Barbara Boudewijnse (GroenLinks). Zij is de enige vrouw en had gehoopt op iets meer emancipatie binnen het college. “Ik denk dat het goed was geweest als we iets diverser waren - gelukkig wel qua leeftijd -, maar in het vorige college zaten ook alleen maar mannen. Het gaat er tenslotte om hoe je samenwerkt”, zegt ze. Boudewijnse is ook locoburgemeester geworden. 

‘Tijdens de verbouwing is de verkoop gewoon doorgegaan en dat heeft in de productie niet tot problemen geleid’

De ‘oude koeien’ zijn dus aan de kant geschoven en het nieuwe college gaat met fris elan en humor aan de slag. B&W bestaat nu uit vijf wethouders die allen fulltime gaan werken. Voorzitter is Han ter H..