Er is onder meer muziek van Tonny Eijk te horen.
Er is onder meer muziek van Tonny Eijk te horen. Foto: GRRU

Kerstmarkt bij AltijdWerkplaats en GRRU Groene Ruijter

Buurt & wijk

BUSSUM - De AltijdWerkplaats en de GRRU Groene Ruijter organiseren in samenwerking met hun Oekraïense vrienden een duurzame en gezellige kerstmarkt. Bezoekers zijn welkom op 8, 12 en 15 december tussen 9.00 en 14.00 uur op de Piet Heinlaan 54 in Bussum en op zondag 18 december tussen 11.00 en 16.00 uur bij de AltijdWerkplaats op het terrein van De Groene Afslag een de Amersfoortsestraatweg 117 in Laren.

Wat is er allemaal te doen? “Mensen kunnen hun bestelde duurzame kerstboom ophalen”, laat een woordvoerder weten. Ze vraagt hun missie - geen boom meer bij het afval, maar alle bomen terug in de natuur - te volgen. Een duurzame boom kan besteld worden via www.duurzame-kerstbomen.nl.

Daarnaast worden Oekraïense motanka’s & handgemaakte kaarsen verkocht. “Een motanka is een traditioneel popje zonder gezicht en één van de oudste handgemaakte items in Oekraïense huishoudens. Ze worden in Oekraïne al meer dan vijfduizend jaar gemaakt om mensen te beschermen tegen kwaad, boze geesten en ziekte. Moeders naaiden ze vroeger voor hun kinderen of getrouwde stellen kregen er eentje als geschenk. Voor de Oekraïners is het een soort talisman. Ook is er een Oekraïense kunstexpositie.”

En doe ook duurzaam wat betreft de kerstballen. Koop geen nieuwe, maar haal ze tweedehands. De organisatie van de kerstmarkt is op jacht gegaan en heeft er veel te bieden. Daarnaast zijn er talloze handgemaakte houten kerstcadeaus zoals engelen, vogelhuisjes, design kerstboompjes, sterren en meer te vinden. “Alles gemaakt van circulair of lokaal geoogst hout uit de regio door vrijwilligers in de AltijdWerkplaats”, gaat de woordvoerder verder, die daaraan toevoegt: “Maak een dubbele milieu-impact en geef een upcycled denim item van De Groene Stijl cadeau aan vriend of familie.”
.
Uiteraard is er veel gezelligheid, warme chocolademelk, kerstkoekjes en
kerstmuziek van Mariah Carey, Wham!en Tonny Eyk.
.