Afbeelding
Foto: © Bob Awick

D66 wil vinger krijgen achter beschikbaarheid commerciële panden in De Krijgsman

Buurt & wijk

D66 heeft vragen gesteld over de beschikbaarheid van winkelpanden in de nieuwe Muidense wijk De Krijgsman. “Het lijkt erop dat de ontwikkelaar huurpanden voor voorzieningen wil omzetten naar woningen om meer winst te kunnen behalen”, zegt D66-fractievoorzitter Niek Hermsen.

Overigens is zij niet de vragensteller, maar het nieuwbakken raadslid Willem de Jonge. Hij is aan zijn eerste raadsperiode begonnen. De Bussumer kwam anderhalf jaar geleden met zijn gezin vanuit Amsterdam in Gooise Meren terecht. Een lijntje met D66 had hij al lopen, want hij was landelijk betrokken bij het beleid maken op gebied van cultuur en media. “Ik was voorzitter van de afdeling die dat voor de partij doet”, vertelt De Jonge. Hij haakte aan en kwam hoog op de D66-lijst.

Strubbelingen

De politieke strubbelingen van de afgelopen tijd (GDP/Hart fuseerden en D66 verliet de coalitie, red.) noemt hij een krankzinnige tijd. “Dat vind ik heel ingewikkeld, omdat voortdurende wisselingen in de samenstelling van het college en de coal..