Dankzij een mooie gift van de Soroptimistclub zijn er cadeautjes voor de Oekraïense kinderen.
Dankzij een mooie gift van de Soroptimistclub zijn er cadeautjes voor de Oekraïense kinderen. Foto: © Bob Awick

Sinterklaasdonatie Soroptimistclub

GOOISE MEREN In het NH Hotel aan de IJsselmeerweg 3 in Naarden is afgelopen week hard gewerkt. Er zijn maar liefst 135 cadeautjes ingepakt voor het grote sinterklaasfeest dat binnenkort op drie gemeentelijke opvanglocaties in de gemeente Gooise Meren wordt gevierd. De cadeaus zijn aangeboden door Soroptimistclub Bussum e.o.

De Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Door een donatie van 1.000 euro van Soroptimistclub Bussum e.o. heeft Sinterklaas extra mooie educatieve en creatieve cadeaus voor Oekraïense kinderen tussen 0 en 16 jaar kunnen kopen. 

Hele klus

Nienke en Jooske waren namens Soroptimistclub Bussum e.o. aanwezig om de pieten een handje te helpen. Het bleek nog een hele klus om zo veel cadeautjes in te pakken. De pieten waren dan ook ontzettend blij met de extra inpakhulp die ze van de Oekraïense dames op de IJsselmeerweg kregen. Ook hebben meerdere Oekraïense vrouwen meegeholpen met het inpakken, waaronder Anna en Natasja. Vele rollen inpakpapier, plakband en inpakuren later staan er twaalf zakken vol cadeaus klaar om door de pieten op de opvanglocaties uitgedeeld te worden.

Versa Welzijn verzorgt dit sinterklaasfeest in samenwerking met de Sinterklaas Centrale Janse en de gemeente Gooise Meren. Op de foto: De dame met de hoofddoek is Versa Welzijn-collega Ihsane Doubal (welzijnscoördinator van opvanglocatie Gooimeer die het
inpakken van de sinterklaascadeaus regelde). De overige vrouwen zijn Oekraïense bewoners van de IJsselmeerweg.