Wijkcentrum Uit-Wijk in Bussum-Zuid.
Wijkcentrum Uit-Wijk in Bussum-Zuid. Foto: © Bob Awick

Wijkcentrum Uit-Wijk hoognodig toe aan groot onderhoud. Of is sloop en herontwikkeling optie?

Buurt & wijk

Het gebouw van wijkcentrum Uit-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan in Bussum is er slecht aan toe. Zo slecht dat de activiteiten van met name Versa Welzijn onder druk staan. Er is snel en flink onderhoud nodig, zodat het niet onleefbaar wordt. Het nieuwe jaar wordt dan ook spannend!

Het gebouw is weliswaar eigendom van Versa Welzijn (80 procent) en muziekvereniging ViJoS (20 procent), maar - zo zegt wethouder Barbara Boudewijnse - is de gemeente Gooise Meren gebaat bij een ‘goed functionerende Uit-Wijk’. 

Versa Welzijn klopte bij de gemeente aan voor een oplossing. Anita Keita, bestuurder bij Versa Welzijn, hield woensdag een presentatie tijdens de Politieke Avond. Een woordvoerder van ViJoS kon helaas niet aanschuiven; hij stond nog in het noorden van het land in een hardnekkige file.

Bruisend centrum

Uit-Wijk is een bruisend centrum in Bussum-Zuid. Versa Welzijn heeft twaalf ruimtes in gebruik die met name door-de-weeks bijna altijd zijn volgeboekt. Niet alleen voor activiteiten van Versa zelf, maar ook met ..