Afbeelding
Foto: PR

Start Baby Loss Awareness Week 2022 in Podium deMess; onthulling en wandeling

NAARDEN De opening van de Baby Loss Awareness Week (BLAW) 2022 vindt dit jaar - op zondag 9 oktober om 14.30 uur - plaats in Podium deMess in Naarden-Vesting. 

Deze bijzondere week, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en ouders die een kindje hebben verloren tijdens de zwangerschap, vindt ieder jaar van 9 tot en met 15 oktober plaats.
In Nederland krijgen ouders van overleden baby's ondersteuning van de Stichting Steunpunt Nova. Daarnaast organiseert deze stichting de jaarlijkse BLAW in Nederland. Tijdens de opening onthult Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren, samen met actrice Bertrie Wierenga (GTST) een aantal doeken met daarop de voetafdrukjes van 250 overleden baby's. Na de onthulling maken de ouders gezamenlijk een wandeling rondom Naarden-Vesting. Tijdens die wandeling wisselen ze ervaringen uit en delen ze de liefdevolle herinneringen aan hun kindjes met elkaar. De doeken met de voetafdrukjes blijven in de week van 9 oktober tot 15 oktober in Naarden te zien. Naast Gooise Meren doen ook andere gemeenten aan de BLAW mee door een gebouw uit te lichten in de kleuren roze, blauw, of allebei. Zo belicht de gemeente Alphen a/d Rijn de lichtmast, Weert de Martinikerk en wordt in Arnhem de John Frostbrug roze of blauw gekleurd. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht kleurt roze/blauw.