Ondergrondse container opgeblazen

BUSSUM Een ondergrondse container, die geplaatst stond op de hoek Laarderweg/Lange Heul, is in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over één opgeblazen.

De brandweer en politie kwamen ter plaatse nadat de buurt werd opgeschrikt door de harde knal; de ondergrondse container was ineens bovengronds. Niemand raakte gewond. De explosievenverkenner constateerde dat er geen explosief materiaal is achtergebleven, waarna de forensische opsporing onderzoek kon doen. 


Jongeman breekt achterdeur open

BUSSUM Een jongeman met normaal postuur heeft vrijdagavond rond negen uur geprobeerd in te breken bij een woning aan de Landstraat.

Hij probeerde met een breekijzer de achterdeur open te breken. Toen de verlichting aan ging, is hij weggerend richting gemeentehuis of de parkeerplaats op het Wilhelminaplantsoen. Hij droeg een donkere pet, mondkapje en donkere bodywarmer/trui met lichte lange mouwen. Als iemand iets gezien of gehoord heeft of in het bezit is van camerabeelden van deze poging tot inbraak, kan hij contact opnemen met de politie.


Keizer Otto en MSV'68 fuseren

BUSSUM De besturen van de Muider Sport Vereniging ’68 (MSV’68) en de Gymnastiek- & Turnvereniging Keizer Otto (G&TV KO) trekken met ingang van 1 januari 2023 samen op. 

Een samenwerkingsovereenkomst is ondertekend. Door het bundelen van hun krachten wordt de continuïteit van de activiteiten van deze sportverenigingen beter gewaarborgd. De vereniging MSV'68 en dus ook de naam verdwijnt, maar de activiteiten blijven.