Nieuw seizoen kamermuziek in Grote Kerk

MUIDEN De muzikale avonturiers van Pynarello openen zondagmiddag 25 september in de Grote Kerk van Muiden het nieuwe seizoen van de serie Proefkamermuziek. 

Pynarello laat zekerheden los en blaast heilige huisjes omver, laat Albert Adams namens de organisatie weten. "Alleskunner en kersverse winnaar van de Nederlandse Muziekprijs Thomas Beijer schrijft speciaal voor het jubileum van Pynarello een nieuwe compositie voor acht Pynarelli en tenor Peter Gijsbertsen. Het wordt gecombineerd met onder andere delen van het Octet van Schubert."

Verder dit seizoen in de serie Proefkamermuziek: Nederlands Blazers Ensemble, muziek en circusartiesten, Lisa Jacobs en String Solists, kerstconcert en het Hexagon Ensemble met actrice Lidewij Mahler in een programma over de toekomst van Moeder Aarde en de mensheid. Adams: "De serie Proefkamermuziek in Muiden biedt een prachtige kans om musici van topniveau te beluisteren en na afloop samen met elkaar en de muzikanten na te praten onder het genot van een drankje. Hartverwarmende optredens in een woelige wereld."

Bestellen kaarten: www.proefkamermuziek.nl


Meerdere arrestaties bij politiecontrole

GOOISE MEREN Bij verschillende politiecontroles in alle gemeenten in ‘t Gooi en de Vechtstreek heeft de politie meerdere personen aangehouden en is er ook een zogenoemd ‘spookvoertuig’ in beslag genomen. 

Ook zijn er twee mannen opgepakt die vlak daarvoor een hoogbejaarde Bussumse zouden hebben beroofd. Door dynamisch te controleren hoopt de politie ondermijnende criminaliteit, bijvoorbeeld het vervoer van drugs en/of wapens en mensenhandel, zichtbaar te maken.

In Muiden werden twee mannen in een voertuig met een Frans kenteken gecontroleerd. De bestuurder reed zonder rijbewijs, was onder invloed van drugs en in de auto troffen agenten diverse inbrekerswerktuigen aan. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Meer online