Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren:

- Is koken voor een grotere groep een maal per maand in een schitterende keuken jouw passie? In De Plataan in Naarden organiseren de vrijwilligers van De Schakel elke derde woensdag van de maand van 14.00 tot 20.00 uur een diner voor 35 personen. Word jij onze chef-kok?

- De Kindertuinen in Bussum zijn op zoek naar tuinleiders die een groepje kinderen in de moestuin zullen begeleiden. Draag je graag kennis over aan kinderen en ben je gek op tuinieren? Dan is dit iets voor je. Het is ook mogelijk om je alleen bezig te houden met tuinonderhoud.

- Wie wil tegen een vergoeding meehelpen bij de tussenschoolse opvang bij de Rehobothschool in Naarden. Je kunt één à tweemaal per week meehelpen tussen 11.45 en 13.15 uur. Je houdt toezicht of organiseert een activiteit met de kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Voor meer informatie zie www.vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692. Langskomen kan op dinsdag in Bussum (10.00 tot 12.00 uur, Ceintuurbaan 47 in Bussum of op woensdag in Naarden, De Plataan tussen 14.00 en 15.00 uur).


'De dochter
van Meijer'
in Muiden

MUIDEN Art connects People, de Grote of Sint-Nicolaaskerk en Comité Openbare Feesten Muiden hebben de handen ineengeslagen om na dodenherdenking (4 mei, 21.00 uur) de benefietvoorstelling ‘De dochter van Meijer’ te organiseren. De opbrengst gaat naar de oorlogsslachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Pauline Broekema vertelt het verhaal in de Grote Kerk van Muiden en de muziek komt van The Amsterdam Consort. Wie over een goede zitplaats wil beschikken, kan reserveren via www.muidencultureel.nl.
'De dochter van Meijer' gaat over bezetting en bevrijding. Over eindeloze jaren in onderduik. Over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht. Het is het verhaal van schoften en meelopers en van stille helden; de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn, die leefden in verbondenheid.