Jaarlijkse 4 mei-herdenking

BUSSUM In Nederland vindt de Nationale Herdenking elk jaar op 4 mei plaats. Tijdens deze dodenherdenking wordt om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Herdacht worden allereerst al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord. Herdacht worden ook de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.
Belangstellenden zijn welkom bij de stille tocht vanaf de Wilhelminakerk en kranslegging op 4 mei bij het monument op de Frederik van Eedenweg in Bussum. Door onvoorziene omstandigheden vindt er dit jaar geen herdenkingsbijeenkomst in de Wilhelminakerk plaats. Het programma: 19.00 uur, verzamelen bij de Wilhelminakerk op het Wilhelminaplantsoen en opstellen voor de stille tocht (19.35 uur) naar het monument op de Frederik van Eedenweg, om 19.50 uur volgt een korte toespraak door wethouder Alexander Luijten en om 20.00 uur twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus (twee coupletten) onder begeleiding van muziek door Muziekvereniging ‘t Gooi. Aansluitend krans- en bloemlegging voor organisaties en bewoners. Om 19.00 uur is er ook een herdenking vanuit De Palmpit aan de Koekoeklaan met een stille tocht naar het herdenkingskruis op de Bussumerheide. Gevolgd door een plechtigheid met voordracht, twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus.


Filmhit ‘Intouchables’
nu op toneel

BUSSUM De Franse film 'Intouchables' veroverde tien jaar geleden de harten van talloze bioscoopbezoekers. Vanaf 13 mei is de toneelversie bij het Noord Hollands Toneel te zien in Theater in Zuyd aan de Akkerlaan 21. Reserveren en meer informatie: www.nhtoneel.nl.