Training weerbaarheid voor groep 7/8

MUIDEN Kinderwerk Gooise Meren organiseert in de gymzaal van de PC Hooftschool een weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 7 en 8.

De Rots en Water-training (acht bijeenkomsten) is een sociale competentietraining waarbij het zelfvertrouwen wordt gestimuleerd, het zelfbewustzijn toeneemt en talenten en kwaliteiten van zichzelf worden ontdekt. Thema’s zijn gronden en ademen, sterk staan, fysieke en mentale weerbaarheid, communicatie, lichaamstaal, oogcontact en de impact van (online)pesten en grenzen stellen.
De cursus wordt gegeven door ervaren en gecertificeerde trainers en begint op 2 februari (15.00 tot 16.00 uur). Deelname kost 40 euro. Opgeven kan bij Kirsten van Kasteren (kkasteren@versawelzijn.nl / 06-12583749).


Colporteurs
met pannen
langs deur

GOOISE MEREN De politie waarschuwt voor colporteurs, mannen die pannen en bestek te koop aanbieden. Uit eerste onderzoek blijkt dat het om malafide personen gaat die inwoners van Gooise Meren proberen op te lichten. "Wees alert, ga niet in zee met hen en bel de politie!", zegt de politie.

Er worden pannen en messen aangeboden aan de deur. Dit wordt door één man gedaan, die voldoet aan het volgende signalement: man, blanke huidskleur, circa 30 jaar oud, circa 1.80 meter lang, normaal postuur, donker/zwart achterover gekamd haar, gekleed in een zwarte jas en broek en in het bezit van een grijskleurig busje met een schuifdeur aan de rechterkant zonder raam. Ook heeft de man een opvallend vlotte babbel. De omschreven man probeert pannen en messen te verkopen voor alleen het btw-tarief. Dit voorval heeft plaatsgevonden in zowel Bussum als Naarden.


Brandje in container

MUIDERBERG De brandweer rukte zaterdag aan het einde van de middag uit naar de Zeeweg.

Daar stond de bovenkant van een container in brand. De spuitgasten hebben het vuur gedoofd.