Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren:

- Vind je het leuk om kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar te helpen met hun huiswerk? Kinderwerk Naarden zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen op maandag (eventueel ook mogelijk op een andere middag) van 15.30 tot 17.00 uur te helpen met hun huiswerk, zodat hun achterstand door corona kan worden ingehaald. Heb jij affiniteit met onderwijs en kinderen? Reageer!

- Kinderen in Nood in Bussum zoekt handige mensen die het leuk vinden om kleine klusjes te doen, zoals achterstallig onderhoud bij rollators, fietsen en computers. Er is hulp nodig op donderdag- of vrijdagmiddag. Je werkt in een leuk team.

- Houd jij van soep koken? Voor een groep van twaalf personen op dinsdagochtend een maal in de twee weken zoeken wij iemand dit dit leuk vindt. Het is voor een ontmoetingsgroep met ouderen in wijkcentrum Uit-Wijk in Bussum. Je luncht gezellig mee. Tijd van 10.30 tot 12.30 uur.

Voor meer informatie zie www.vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692. Langskomen kan op dinsdag in Bussum (10.00 tot 12.00 uur, Ceintuurbaan 47 in Bussum of op woensdag in Naarden (De Plataan tussen 14.00 en 15.00 uur).


Ymere draagt woningen over

MUIDEN/MUIDERBERG Woningcorporatie Ymere draagt haar sociale huurwoningen in Muiden en Muiderberg in het voorjaar van 2022 over aan collega-corporatie Het Gooi en Omstreken. Het gaat om 778 woningen. Voor huurders verandert er weinig.

Beide corporaties waren de afgelopen maanden in gesprek over de overname. Daarnaast is er veel technisch onderzoek gedaan en zijn details verder ingevuld. De laatste ontbindende voorwaarden zijn komen te vervallen en de verkoopovereenkomst is getekend. De officiƫle overdracht van nagenoeg de volledige sociale woningvoorraad in Muiden en Muiderberg vindt plaats op 29 april. Ymere blijft tot die tijd verantwoordelijk voor het onderhoud en contact met bewoners. De betreffende huurders worden in het voorjaar op de hoogte gebracht wat er met ingang van 29 april concreet voor hen gaat veranderen.