Afbeelding

Netjes en keurig

Voor de zoveelste keer een verrassing recht voor mijn raap. Uitgerekend op het deel van de Verlengde Fortlaan dat naar de Karnemelksloot gaat. Honderden malen gefietst met nostalgie naar hoe het vroeger was. 

Ga ik niet op in, maar wel dat er wat natuur aan het verwilderen was en onderdak te bieden had aan heggemusjes, merel, roodborsten, vinken, mezen, boomkruipers en ga maar door. Doch eind vorige week was bijna de gehele rechterzijde zo goed als weggesnoeid en in grote stapels langs de weg gedeponeerd. Inclusief nog flink bessendragende takken. Voedsel voor de vogels als het nog eens streng zou vriezen. 

Ik maak de foto en daar komt net een dame met hond aangewandeld tegen wie ik zeg: wat een ravage, nietwaar? Kenmerkend antwoord: "Ja, maar het wordt straks wel netjes en keurig, hoor!" Aanduidingen die NOOIT gebruikt mogen worden als het over natuurbescherming gaat, meen ik. 

Maar goed, de opdrachtgever heeft een persoon op kantoor die gewoon opdracht aan de gemeentewerkers geeft om daar en daar dit en dat weg te halen. Niemand met ook maar enig benul van de gevolgen van zo'n opdracht.
Ik heb het hier over de Gemeentedienst Gooise Meren, die ik daarom wens om te toveren tot 'Gooise Merde!', om in mijn moerstaal te blijven. Denk toch eerst goed na!