Studenten Inge Slootbeek en Ramon Andriessen beoefenen hun hobby's in lockdown tijd
Studenten Inge Slootbeek en Ramon Andriessen beoefenen hun hobby's in lockdown tijd Foto: Sarah El Aty

‘Het heeft geen zin om negatief te zijn, daar schiet je echt helemaal niks mee op!’

Coronavirus

Studenten Inge Slootbeek (20) en Ramon Andriessen (21) uit Naarden proberen de strenge lockdown op een creatieve manier te overleven. “We zijn als jongeren op dit moment heel erg beperkt in wat we kunnen doen, omdat er bijna niks kan. Daarom is het juist interessant om op zoek te gaan naar een manier waarin jezelf toch bezig kunt houden”, zegt Andriessen.

“Toen ik - net voor de feestdagen - hoorde dat ons land weer in strenge lockdown ging, was het eerste wat ik dacht: hoeveel personen mag ik straks uitnodigen met de feestdagen. Daarnaast dacht ik ook gelijk of ik nog kon blijven sporten en of ik nog naar school kon”, vertelt Inge Slootbeek.

“Op het gebied van school veranderde er voor mij niet heel veel. Ik doe een studie waarbij ik veel praktijklessen krijg en die mochten gelukkig nog wel doorgaan. Sport werd wel lastiger omdat je maar tot 17.00 uur mag sporten. Daarom ben ik gaan kijken naar de oplossingen. Wij hebben hier thuis een hometrainer en gewichten. Dus dan bedenk je toch iets om te kunnen doen wat je graag wilt doen”, gaat de student biologie en medische laboratoriumonderzoek ..