Afbeelding
Foto:

Themaochtend over componist Alexander Scriabin

MUIDEN De vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer hopen 20 januari weer te starten met hun themaochtenden. In Muiden staat die woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een themaochtend over componist Alexander Scriabin op de planning.

Marcel Geraeds vertelt over de mysterieuze muziek van componist Alexander Scriabin (1872-1915). Zijn laatste decennium stond in het teken van het creƫren van apocalyptische, mensheidtransformerende ervaringen in de concertzaal. Hij geloofde dat zijn muziek het fundament zou worden voor een nieuwe wereldorde, van een herboren mensheid. Zijn muziek is mysterieus, heeft een hypnotische kracht en wordt tot op heden nog maar mondjesmaat begrepen en geaccepteerd.
Vooraf aanmelden is in verband met het maximum aantal bezoekers verplicht en kan via www.bibliotheekgooienmeer.nl, aan de balie in de bibliotheek of via 085-2085418.

De themaochtend gaat alleen door als de bibliotheek open is en de lockdownperiode i.v.m. COVID-19 niet verlengd wordt.


Vijftig corona- doden december

GOOISE MEREN Het aantal inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek dat is overleden aan het coronavirus is de afgelopen weken fors toegenomen. In december waren dat er vijftig, meldt de GGD Gooi en Vechtstreek.

Bij elkaar opgeteld zijn er sinds de uitbraak van het virus 174 inwoners van deze regio aan corona overleden, waarvan 124 uit verpleeghuizen. De vijftig mensen die in december overleden, zijn nagenoeg allemaal ouder dan 80 jaar. Een paar zijn jonger dan 75 jaar. Sinds de uitbraak van corona begin 2020 hebben ruim 12.500 inwoners van deze regio een positieve uitslag gehad, waarvan 592 de laatste zeven dagen (cijfers van 12/01).