Afbeelding
Foto:

Bedank uw bezorger

BUSSUM Uw krantenbezorger gaat vanaf vandaag - woensdag 15 december - weer op pad met de nieuwjaarskaartjes.

Wie tevreden is over de bezorging kan de bezorger een extraatje geven aan de deur, maar dit kan ook digitaal via een QR-code of door naar de website te gaan: www.bussumsnieuws.nl/bezorgerbedankt.


GDP-motie over meer inspraak voor inwoners 

BUSSUM GDP dient vanavond een motie in met als doel dat er ook in Gooise Meren een verordening Burgerinitiatief/burgeragendering komt. “In de meeste andere gemeenten in onze regio (en daarbuiten) is die er al en wij denken dat het een verrijking voor onze gemeente kan zijn”, zegt fractievoorzitter Jelmer Kruijt.

Deze motie is in samenspraak met D66 tot stand gekomen. Raadslid Niek Hermsen (D66): "Dit is een heel belangrijk onderwerp voor ons en daar zijn we als D66 absoluut voor. Het is een belangrijk en democratisch tool, waarbij inwoners binnen de kaders dingen kunnen inbrengen. Het is een middel, maar geen doel op zich. We willen bij onze inwoners geen valse verwachtingen wekken."
Als de motie voldoende steun krijgt, kunnen inwoners op een laagdrempelige manier politiek gevoelige zaken op de agenda zetten. "Mits er voldoende ondersteuning is en het onderwerp binnen een bepaald kader valt”, merkt Kruijt daarbij op. "Een dergelijk instrument sluit naadloos aan op de visie op burgerparticipatie en staat daarin zelfs al genoemd.”

'We moeten weer
elkaars taal spreken'