Afbeelding
Foto: Rogier Bos

Conflict tussen ouders en leerlingen ‘t Willem en SIVOG ligt bij rechter

Algemeen

Over twee weken doet de voorzieningenrechter uitspraak in het conflict tussen een aantal ouders en leerlingen van het Willem de Zwijger College in Bussum en Stichting Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs in het Gooi (SIVOG) over de uitvoering van de op handen zijnde fusie tussen de Vitusmavo en het Willem de Zwijger College. 

Een deel van de ouders en leerlingen eist via de rechter dat het SIVOG stopt met het uitvoeren van de fusie en met het werven van nieuwe leerlingen voor de nieuwe fusieschool. De eisers willen dat eerst de goedkeuring van de minister wordt afgewacht en dat er een goedkeuring van de Medezeggenschapsraad (MR) ligt, zodat daarna opnieuw een poging kan worden gedaan om alsnog een overeenstemming te bereiken over de fusie.

Sterfhuisconstructie

Want tegen een fusie verzetten de ouders en de leerlingen zich niet. Zij zijn het niet eens over de uitvoering. De ouders en leerlingen verzetten zich tegen de invoering van het Montessori-concept en het feit dat er de eerste twee jaar na de fusie geen nieuwe leerlingen meer o..