Politie stuit op hennepkwekerij

BUSSUM De politie heeft maandag in een appartement een in werkende zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn ruim vijfhonderd planten ter vernietiging aangeboden.

De woning werd niet bewoond en wordt vermoedelijk door de gemeente Gooise Meren tijdelijk gesloten, meldt de politie. De recherche heeft deze zaak in onderzoek. De politie-inzet kwam tot stand nadat er meerdere anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem werden gedaan.


Gooise Meren schrapt nu ook 2022-receptie

BUSSUM Het was misschien al te verwachten: de fysieke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gooise Meren is afgeblazen. Reden? De coronapandemie en de landelijke maatregelen om het hoge aantal besmettingen te reduceren.

De nieuwjaarsbijeenkomst was voorzien voor begin januari. Gezien de huidige stand van zaken en de onzekerheid over het verloop van de pandemie acht het college het niet verantwoord de receptie door te zetten. In plaats daarvan neemt burgemeester Han ter Heegde een videoboodschap op.
De uitreiking van de traditionele individuele vrijwilligersprijzen in Gooise Meren (Muider Roemer, Naardens Compliment, Kleine Johannes (Bussum) en Muiderbergse Echo) gaat wel door. Evenals in 2020 worden de prijswinnaars thuis opgezocht om hun prijs in ontvangst te nemen. Voor het eerst wordt ook de Gooise Meren Prijs uitgereikt. Deze nieuwe prijs is bestemd voor groepen - nadrukkelijk niet bedoeld voor individuele personen - die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt in de samenleving. De groepsprijs is een waardecheque of een cadeaubon, plus oorkonde. Het college van burgemeester en wethouders beslist - na een voorstel van de jury bestaande uit fractievoorzitters van de raad en de wethouder Welzijn - wie de Gooise Meren Prijs ontvangt.