Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Bussum op IJs afgeblazen; wellicht wel in voorjaarsvakantie

Algemeen

BUSSUM - Het evenement Bussum op IJs gaat toch niet door. “Uiteraard zijn alle opties bekeken, ook de mogelijkheid van een ijsbaan in afgeslankte vorm, maar door de aangescherpte coronamaatregelen hebben we deze moeilijke maar verstandige beslissing moeten nemen”, aldus het bestuur en het projectteam van Bussum op IJs. 

Door de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus is het niet verantwoord het evenement door te laten gaan, laat de organisatie weten die met het besluit niet over één nacht ijs is gegaan. Het doet pijn om de stekker eruit te trekken, maar: “De veiligheid en gezondheid van iedereen staan immers voorop. Daarmee hebben we wederom veel geduld gevraagd van de gemeente Gooise Meren, onze gewaardeerde sponsors, trouwe leveranciers en vrijwilligers.”

Maar hoewel de hoop op een ijsevent in de kerstvakantie hiermee vervlogen is, geldt dat nog niet voor het event in z’n algemeenheid. “De mogelijkheid om het evenement op een later moment te organiseren, bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie, wordt nog onderzocht.”