Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Preventief Huisbezoek bij ouderen is in Naarden, Bussum en/of Muiden op zoek naar een vrijwilliger. Als vrijwilliger bezoek je ouderen eenmalig thuis. Je geeft informatie en advies, vult een vragenlijst in en signaleert vragen en opmerkingen op het gebied van wonen en leven.

- De Antonius Hof in Bussum is op zoek naar iemand met groene vingers die op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur beschikbaar is. Je ondersteunt bij het bloemschikken en maakt een praatje met de bewoners. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met mensen met dementie.

- Tijdens de Oefengroep Nederlandse Taal in De Uit-Wijk in Bussum op dinsdagmorgen kan iedere anderstalige binnenwandelen die geholpen wil worden zijn of haar Nederlands te verbeteren. Samen aan de slag met conversatie, lezen, schrijven en grammatica. Deelnemers zijn blij met hun les, maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig. Doe jij mee?

Voor meer info: zie www.vcgooisemeren.nl of bel 06-15875692. Langskomen kan op dinsdagmorgen aan de Ceintuurbaan 47 in Bussum.


Fair Fashion-fietsroute

BUSSUM De gemeente Gooise Meren heeft een rijk aanbod in duurzame, tweedehands- en eerlijke modewinkels. Het Fairtrade Team Gooise Meren heeft hiervan een Fair Fashion-fietsroute samengesteld langs al die duurzame mode-adresjes.

De kick-off van de fietsroute is op zaterdag 30 oktober tijdens de Eerlijke Markt op het Julianaplein in Bussum. De markt duurt van 11.00 tot 15.00 uur en wordt georganiseerd in het kader van de Fairtrade Week, die plaatsvindt van 30 oktober tot 7 november. “We organiseren activiteiten waarmee aandacht wordt gevraagd voor eerlijke handel en creëren zo meer bewustwording bij inwoners en ondernemers”, aldus het Fairtrade Team Gooise Meren.
Stap je ook op de pedalen om de Fair Fashion adresjes van Gooise Meren te ontdekken? Zaterdag 30 oktober is de gratis route - voorlopig alleen op papier - verkrijgbaar.

Lees meer hierover op onze website