Afbeelding
Foto: Pixabay

Fors meer nieuwe coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek: zondag maar liefst 89

Coronavirus

Viel de stijging vorige week nog mee, de voorbije dagen nam het aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek fors toe. “Zondag waren er 89 nieuwe besmettingen”, aldus woordvoerder Jakolien Schreijenberg van de GGD Gooi en Vechtstreek. 

De regionale gezondheidsdienst kwam woensdag met het bericht dat er in zeven dagen 254 nieuwe besmettingen waren geteld. Een week ervoor waren dat er nog 247. Maandag staat de teller echter op 436 in zeven dagen. “Het aantal nieuwe besmettingen viel vorige week mee ten opzichte van het landelijk beeld, omdat we de week ervoor juist meer waren gestegen”, aldus de woordvoerder. “Vorige week werd dat beeld dus wat rechtgetrokken. Maar de afgelopen week zijn de cijfers flink door gestegen.”

De nieuwe besmettingen komen in alle Gooise gemeenten redelijk verspreid voor. Het is zeker niet zo dat er een bepaalde gemeente bovenuit springt. Als het gaat om de leeftijdscategorieën staat de leeftijdsgroep tot 14 jaar met 25 procent van alle nieuwe be..