Bussumer (49) vrijgesproken van misbruik

BUSSUM Een 49-jarige man uit Bussum is vrijgesproken van seksueel misbruik van zijn dochter en aanranding van een tienerdochter van vrienden van hem. De officier eiste twee weken geleden twee jaar cel tegen de man en een contactverbod van vijf jaar met de slachtoffers.

De rechtbank acht het misbruik niet bewezen, omdat daarvoor een minimum aan bewijs noodzakelijk is. Dat heeft de Hoge Raad in een eerder arrest beschreven. Dat minimum bewijs ontbreekt. De rechtbank stelt dat dit niet betekent dat hetgeen het kind of het tweede slachtoffer heeft verteld niet gebeurd is. In het vonnis schrijft zij: 'De rechtbank is echter gebonden aan de regels over het bewijsminimum.' Daarvan was onvoldoende aanwezig in het dossier. De rechtbank vindt dat er te weinig steun is te vinden in overige bewijsmiddelen. 

Geen steunbewijs


Annejet van der Zijl te gast op Spieghelavond

BUSSUM De Spieghelavonden zijn weer gestart. Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Spieghelkerk presenteert dit najaar en de eerste helft van 2022 een vol en indrukwekkend nieuw programma met lezingen en interviews en bekende Nederlandse auteurs, zoals Adriaan van Dis, Annejet van der Zijl en Lale Gül. 

Voorzitter Michiel Meurs: “We zijn ontzettend blij dat we deze mooie avonden kunnen hervatten na deze sobere coronaperiode. We zijn trots op deze mooie line-up van auteurs en musici. We kijken ernaar uit om onze vrienden en bezoekers te verwelkomen, uiteraard op een veilige manier.”

Schatrijk

Jan Brokken trapte het nieuwe seizoen af en op dinsdag 26 oktober volgt - op initiatief van Boekhandel Los - niemand minder dan Annejet van der Zijl met een lezing over haar laatste werk ‘Fortuna's kinderen': een verhaal over een deftige en schatrijke vrouw, ooit geboren als slavin en gevlucht naar Nederland. Tickets kosten 12,50 euro (streaming 10 euro via vriendenvandespieghelkerk.nl). De lezingen vinden plaats in de iconische Spieghelkerk aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg in Bussum.