Politie stuit bij toeval op wietkwekerij

BUSSUM De politie heeft vrijdagmiddag een wietplantage in een pand aan de Laarderweg opgerold. Agenten stelden een onderzoek in nadat zij een scherpe hennepgeur roken.

Na onderzoek in een van de gelegen panden werd een in werking zijnde hennepkwekerij met vijfhonderd planten aangetroffen. "Alle apparatuur werd in beslag genomen", laat een zegsvrouw van de politie weten. Op het moment van de inval was niemand in het pand aanwezig. Ook hebben er nog geen aanhoudingen plaatsgevonden.
De politie treedt in overleg met de gemeente met betrekking tot de status van het pand. Burgemeester Han ter Heegde had - bij het ter perse gaan van deze krant - nog geen besluit tot sluiting genomen. De burgervader wordt hierover geadviseerd door ambtenaren Openbare Orde en Veiligheid.


Pasjessysteem in Naarden-Vesting

NAARDEN Er komt volgend jaar mogelijk een proef met een pasjessysteem bij acht kleine en middelgrote evenementen in Naarden-Vesting. Dat vertelt Boenk van Marle, voorzitter van het Bewonersplatform Naarden-Vesting. De Marktstraat en/of Cattenhagestraat worden dan afgesloten.

“Het is een van onze aanbevelingen die de gemeente Gooise Meren gaat onderzoeken.” Alleen bestemmingsverkeer is dan - op vertoon van een speciaal pasje - welkom; bezoekers worden aan de poorten tegengehouden en naar de grote parkeerplaatsen rondom de vesting geleid. “We hopen dat het plan aan het eind van het jaar klaar is, zodat het volgend jaar als proef kan worden ingezet.” De pilot wordt aansluitend geëvalueerd. “We kunnen hiermee goed in beeld krijgen wat er met het verkeer gebeurt. Van daaruit gaan we verder denken. Wellicht wordt het dan definitief ingevoerd.”

Lees alles op Extra