Hidde Schraffordt op weg naar de Nederlandse titel en een WK-ticket.
Hidde Schraffordt op weg naar de Nederlandse titel en een WK-ticket. Foto: Thom Touw

‘WK-kwalificatie belangrijker dan Nederlandse titel’

Sport

De opmars van Hidde Schraffordt in de nationale- en internationale zeilwereld kent amper grenzen. Afgelopen weekend werd hij Open Nederlands kampioen in de Laser Radiaal klasse en vorige maand veroverde hij al de Nederlandse titel in de leeftijdscategorie tot 19 jaar. Voor de zeiler uit Naarden geldt het adagium in de sport: ‘wat goed is, komt snel’.

“Wat voor mij nog belangrijker was, is dat ik me tijdens dit Open Nederlands kampioenschap heb gekwalificeerd voor het jeugd WK onder 19 jaar. Dat ik daarnaast ook kampioen werd, was een bijkomende meevaller”, opent de pas 15-jarige Hidde Schraffordt enkele dagen na de titelstrijd in Medemblik. Het jeugd WK onder 19 jaar wordt gehouden van 11 tot 18 december bij de plaats Mussanah in het Sultanaat Oman. Geen verkeerde locatie aangezien het daar in december nog gemiddeld 23 graden is.

Bij de les blijven

Het was voor Hidde zaak om afgelopen weekend tijdens het Open Nederlands kampioenschap, waaraan ook zeilers uit het buitenland deelnamen, goed bij de les te blijven. Bij deze titelstrijd waren ook oudere deelnemers van de partij, ma..