Afbeelding
Tekening: Thimo Witteveen

Moeders Merel en Xandra initiëren en organiseren Chill Aut ‘t Gooi-avonden

Mensen

Jeugdvriendinnen Merel van den Berg-van Dijk (48) en Xandra Witteveen (50), twee moeders uit Bussum van ieder een zoon met een beperking, hebben de mogelijkheid aangepakt om elk seizoen een gezellige avond te organiseren voor jongeren met een beperking. 

“Vooral in de eenzame coronatijd hebben juist deze jongeren weinig mogelijkheden (gehad) om leeftijdsgenoten te ontmoeten en een gezellige avond met elkaar te hebben. Daarom dit hoognodige initiatief voor deze 16+ jongeren uit het Gooi”, vertellen ze. 

De eerste Chill Aut ‘t Gooi-avond, waarbij jongeren vanaf 16 jaar met autisme en/of een (verstandelijke) beperking op een rustige locatie (”prikkelarm, waarbij bijvoorbeeld de muziek niet te hard staat”) sociale contacten kunnen opdoen, een spelletje kunnen spelen, muziek kunnen luisteren of kunnen dansen, vindt plaats op 29 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 in Bussum. Het thema is: Halloween. “Wie het leuk vindt, mag zich verkleden maar dat hoeft natuurlijk..