De Vredesboom staat in de tuin van de Koptisch Orthodoxe kerk aan de Ceintuurbaan.
De Vredesboom staat in de tuin van de Koptisch Orthodoxe kerk aan de Ceintuurbaan. Foto: © Bob Awick

Vredesboom voor politiekorps van Gooise Meren



Het basisteam Gooi en Vechtstreek Noord heeft de Vredesprijs 2021 ontvangen.

GOOISE MEREN De vijfde Vredesprijs 2021 - voor de eerste maal een Vredesboom - is dit jaar naar het politiekorps Gooise Meren gegaan. Het moment vond plaats in de tuin van de Koptisch Orthodoxe kerk aan de Ceintuurbaan, waar de boom ook is geplant.

“We hebben de positieve impact kunnen constateren die het ‘blauw op straat’ in onze regio heeft gehad op de samenleving tijdens de complexe periode waarin de coronamaatregelen ons leven bepaalden. Bemiddeling, de-escalatie en verbinding stonden daarin centraal”, licht een woordvoerder van de werkgroep Samen Gooise Meren de motivatie van hun keuze toe.

De uitreiking vond plaats in het kader van de Internationale Vredesweek. “Mede omdat de aandacht voor klimaat, milieu en duurzaamheid in onze maatschappij groeit, is dit jaar een Vredesboom in plaats van een Vredespaal uitgereikt.” Verantwoordelijk hiervoor is de werkgroep Samen Gooise Meren waarin mensen van verschillende levensbeschouwingen zijn vertegenwoordigd. De prijs gaat altijd naar een initiatief of groep mensen die het afgelopen jaar veel hebben betekend voor begrip, rust en sociale samenhang in de gemeente.

Burgemeester Han ter Heegde: "Ze stonden het afgelopen anderhalf jaar in het brandpunt van onze coronasamenleving, de mannen en vrouwen van de politie. Meer dan terecht dat het Basisteam van de politie Gooi en Vechtstreek de prijs heeft ontvangen. Dit keer geen zware zuil, maar een levend symbool: bij de St. Veranakerk in Bussum-Zuid, de voormalige Jozefkerk, werd een Vredesboom geplant."