Jumbo trekt binnenkort in oude Hema-pand

BUSSUM Gaat het Julianaplein in Bussum straks in de volksmond ‘Jumboplein’ heten. “Dat zou mooi zijn”, reageren Sipke Schoonhoven en Carl van Dam, de franchise-ondernemers van de nieuwe Jumbo in het centrum van Bussum.

Op woensdag 24 november om 9.00 uur gaat de supermarkt open voor publiek. Tot die tijd wordt er nog flink gewerkt om de winkel - met een nieuw Jumbo-concept - klaar te stomen voor die grote en feestelijke happening. "Ik kan ook nog een belletje naar Max (Verstappen, red.) wagen", lacht Van Dam. "Hij is tenslotte ook al eens in Hilversum langsgekomen."
De winkel aan het Julianaplein gaat 365 dagen per jaar open. "Dat is wat de klant wil. Wij zijn als Jumbo eigenlijk de koelkast van de consument", zeggen Schoonhoven en Van Dam, die al eigenaar zijn van de Jumbo-winkels aan de Larenseweg en Stephensonlaan in Hilversum. Nu komt daar een derde onderneming bij. “Onze ambitie is om te groeien - elke dag met de winkel - en meer klanten fan te maken van Jumbo”, zeggen de heren. “We krijgen ook vaak de vraag van onze klanten wanneer we in Bussum eens een winkel gaan openen. Binnenkort dus!” De ondernemers willen met hun winkels de beste supermarkten van het Gooi neerzetten.

'We kijken er enorm naar uit om te starten in Bussum'


Ongeval op A1

NAARDEN De politie heeft zondagochtend in alle vroegte - na een eenzijdig ongeval op de snelweg A1 bij Naarden - een automobilist aangehouden. Het incident vond rond 5.45 uur plaats.

Bij het ongeval belandde het voertuig - een Tesla - naast de autobaan. Hierbij werd ook een lantaarnpaal geramd. Als geluk bij ongeluk bleef de bestuurder ongedeerd. De afrit Naarden-West vanuit de richting Amsterdam was tijdelijk dicht.