Ronald (l) en Pieter Schut (r), uitgevers van Spiegelschrift, met burgemeester Han ter Heegde.
Ronald (l) en Pieter Schut (r), uitgevers van Spiegelschrift, met burgemeester Han ter Heegde. Foto: Eric Daams - In-Gooi.nl

‘Mooiste buurt-glossy’ Spiegelschrift viert tienjarig jubileum

Buurt / wijk

Het glossy magazine Spiegelschrift, dat huis-aan-huis wordt verspreid in de Bussumse wijk Het Spiegel, bestaat tien jaar. Ter gelegenheid daarvan is vrijdag de extra dikke jubileumeditie feestelijk onthuld en het eerste exemplaar aangeboden aan burgemeester Han ter Heegde.

Tien jaar geleden zag Spiegelschrift het levenslicht: een nieuwe glossy die drie keer per jaar huis-aan-huis bij 3.000 adressen in de Bussumse wijk Het Spiegel op de mat valt. Broers en uitgevers Pieter en Ronald Schut zijn dan ook apetrots dat het blad dit jubileum heeft gehaald. “Het was om allerlei redenen een bijzonder moment”, vertelt Pieter over de feestelijke onthulling van afgelopen vrijdag. 

De bijeenkomst vond plaats in het House of Dialogue in het voormalige Bensdorp-complex; het gebouw waar ooit de beroemde BROS-repen werden geproduceerd en nu een prachtige ontvangstruimte is. “Tien jaar lang hebben we in Spiegelschrift over allerlei aspecten van Bensdorp geschreven. Uiteindelijk kwam de bouw op gang en nu wonen er mensen. En ..