Afbeelding
Archieffoto: Bob Awick

Raadsleden nog lang niet uitgesproken over rapport van Rekenkamer

Politiek

De VVD vindt het ‘opmerkelijk’ dat wethouder Geert-Jan Hendriks gisteren - in deze krant (op Extra) - alvast een schot voor de boeg gaf over het Rekenkamerrapport dat gaat over het functioneren van het college met betrekking tot buurtplatforms en burgerparticipatie, terwijl het diezelfde avond nog besproken moest worden tijdens de Politieke Avond.

“De Rekenkamer, die overigens zijn eigen onderzoek kiest, is een instrument van de gemeenteraad. Ik zou denken: wacht eerst de bespreking af voordat je er bestuurlijk iets over zegt”, aldus VVD-raadslid Hugo Bellaart, die geschrokken is van het rapport. 

Gisteravond stond het Rekenkamerrapport waarbij toegespitst werd op de samenwerking tussen college en de buurtplatforms dus op de agenda. Marije van Dodeweerd sprak namens de Rekenkamercommissie: “De visie en het beleid staan gewoon; dat is heel mooi om te zien.” Ze vertelde ook dat er binnen de gemeente Gooise Meren voldoende energie en enthousiasme is om hier iets mee te doen. Ze had een paar belangrijke tips, waaronder: helder communiceren en houd de relatie met bijvoorbeeld de buurtpl..