Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- WattNu is de energiecoöperatie van Gooise Meren en richt zich op het ondersteunen van bewoners in het kader van duurzaamheid. Veel inwoners zijn bezig met hun huis of hebben andere vragen. Daarom zoeken wij energiecoaches die bewoners kunnen informeren over verduurzaming. Je krijgt een opleiding en ondersteuning.

- Automaatje Gooise Meren groeit hard. Veel chauffeurs zijn op weg om inwoners die zelf niet kunnen rijden te vervoeren naar ziekenhuis, tandarts of gewoon een bezoekje. Houd je van mensen en autorijden, werk je graag flexibel en ben je in het bezit van een auto? Dan zoeken wij jou! De km-kosten worden vergoed.

- Voor de maandag of donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur zoekt Versa Praktische Thuishulp een telefonist. Je bent handig met de computer en gaat graag met mensen om. Je koppelt de hulpvraag aan een vrijwilliger en registreert dit in de computer.

Voor meer informatie: zie www.vcgooisemeren.nl. Mailen kan naar info@vcgooisemeren.nl en bellen met 06-15875692. Langskomen kan op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum. Een afspraak maken in Naarden/Muiden/Muiderberg kan ook!


Controle op overhangend groen

GOOISE MEREN Medewerkers van de afdeling Beheer en Service van de gemeente Gooise Meren gaan in de week van 6 tot en met 17 september controleren op overhangend groen dat vanuit de tuin groeit en eventueel ongemak kan veroorzaken voor de gebruikers van de openbare ruimte.

De eigenaar van een tuin met te veel overhangend groen krijgt een kaart in de bus met het verzoek het groen te snoeien. Na vier weken is er opnieuw een controleronde.

De gemeente vraagt inwoners om nu al het overhangende groen te snoeien. Dat helpt de voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers. En hoe minder 'snoeiverzoeken' straks verspreid moeten worden, hoe beter!