Bootcamptraining op maandag 23 augustus in Bussum.
Bootcamptraining op maandag 23 augustus in Bussum.

Donderdag 19 augustus

Gezellige autopuzzeltocht 

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ontdek samen met je gezin of familie de mooiste plekjes in de Gooi- en Vechtstreek tijdens een gezellige autopuzzeltocht. Rijd langs mooie herenhuizen, molen de Vriendschap of kasteel Nyenrode. Los puzzels en raadsels op of speel samen met de kinderen de autobingo vanaf de achterbank.

Bestel via www.autopuzzeltocht.nl het roadbook en bepaal zelf op welke dag jullie lekker op pad gaan. Bekijk op de site het handige instructiefilmpje over het navigeersysteem en beleef een gezellig dagje uit met de hele familie. Bovendien is dit coronaproof gezinsuitje ook nog eens vriendelijk geprijsd. Regelmatig worden er nieuwe autoroutes toegevoegd. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer gezellige uitstapjes met de auto op bijvoorbeeld een regenachtige dag, in het weekend of de vakantie. autopuzzeltocht.nl.

MIKA

10.30 uur | Plein bij de
SCAN Naarden

Lekker aan de koffie of thee met cake en een heerlijke lunch en voor de afwisseling workshops schilderen, gitaarlessen enz. en schoonheidsbehandelingen met o.a. nagellakken en massage, maar ook veel stoere dingen.

MIKA 

10.30 uur | Kazerne Muiden

Iedereen is welkom om koffie te komen drinken met wat lekkers erbij. Ook is er gelegenheid om een spel met elkaar te doen of creatief bezig te zijn. Info en aanmelden: Caroline, Versa Welzijn, 06-82843440.

Kunstlezing

11.30 uur | Wooncomplex
Het Ravelijn Naarden

Deze keer aan een schilder gewijd en wel Johannes Vermeer. Entree voor leden 4 euro en niet-leden 6 euro. Gratis consumptie.

Vrijdag 20 augustus

Simply Happy

Online Bussum

Hét onlineplatform als je meer positiviteit & geluk wilt ervaren. Simpelweg blij zijn dus. Juist nu. Dagelijks krijg je een korte informatieve video te zien en een werkblad. Met korte opdrachten. Kijk op www.simply-happy.nl.

Zumba by Sher

10.15 uur | Show- & Marchingband ViJoS Bussum

Met veel plezier calorieën verbranden en werken aan lichaam en conditie? Neem dan contact op voor een gratis proefles of meer informatie via sherdeveer@gmail.com of telefonisch 06-53970189. Voor iedereen die van dansen houdt, ongeacht het niveau.

Busreis met boottocht

9.00 uur | WOC de Palmpit
Bussum

Busreis met boottocht op het Veluwemeer met aan boord een koffietafel. Bezoek aan palingroker in Harderwijk. Vertrek om 9.00 uur, terug om 18.00 uur. Opgeven bij Angele Visser, 035-6912922 of De Palmpit, 035-6938786.

SeniorWeb inloopspreekuur 

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum

Een team deskundigen zit klaar om uw vragen over computers, laptops, tablets en smartphones te beantwoorden. pbulten@gmail.com, 085-2085418 (10.00 -14.00 uur). www.Seniorweb.nl.

Taalcafé 

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Muiden 

Wil je beter Nederlands leren? Dat kan op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Het doel is dat deelnemers op een ontspannen manier de Nederlandse taal oefenen, samen met vrijwilligers. Deelname is gratis. 

Samen lunchen

12.30 uur | Restaurant Knus
Bussum

Iedere derde zaterdag van de maand gaan we ook weer lunchen maar het is nu anders. Nu bij Knus in de Spiegelstraat. Het aantal deelnemers is maximaal 20. Graag met pin betalen. Tot 18 augustus met naam en telefoonnummer inspreken of afmelden bij Pépé.

Jeu de boule

14.00 uur | WOC Spieghelwijck
Bussum

Elke zaterdag middag boulen, vanaf 14.00 uur en na afloop gezellig napraten in het praathuis. Inl. Bob Schroor, 06-53226411 of per mail: bobschroor@msn.com.

Maandag 23 augustus

MIKA

10.30 uur | Plein bij de
SCAN Naarden

Lekker aan de koffie of thee met cake en een heerlijke lunch en voor de afwisseling workshops schilderen, gitaarlessen enz. en schoonheidsbehandelingen met oa. nagellakken en massage, maar ook veel stoere dingen.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Beetje Bijzonder

We gaan weer met het seniorencafé het terras op als het mooi weer is. Nu weer om 10.30 uur samenzijn onder een nieuwe naam op dezelfde plaats. De consumpties zijn voor eigen rekening, maar de gezelligheid is gratis. Daar draagt u ook aan bij.

Start leesclub literatuur 

10.30 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 

Start leesclub literatuur in Bussum, Wilhelminaplantsoen 18. Aanmelden hoeft niet.

Bootcamp | Bussum

18.00 uur | Parkeerplaats
Monkey town Bussum

De bootcamptrainingen zijn buiten en duren 60 minuten. Ze zijn afwisselend en bestaan uit: krachttraining, conditietraining en buikspierkwartier. Van 18.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Lessen gaan altijd door. Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles.

Dinsdag 24 augustus

MIKA in Bussum

14.00 uur | Wijkcentrum Uit Wijk
Bussum

Breien, knutselen, schilderen, een spel spelen of muziek maken én wat lekkers erbij. Alles kan, niets moet. Komt u een bakkie doen?

Woensdag 25 augustus

Tochtje op de duofiets

10.00 uur | WOC de Palmpit
Bussum

Duofiets met trapondersteuning kosteloos voor 1 dagdeel te leen voor mensen die samen met een fietsmaatje op pad willen. Wij hebben maatjes beschikbaar. Vooraf reserveren is verplicht. Meer info: mdonker@versawelzijn.nl.

Knutselclub

10.00 uur | WOC de Palmpit
Bussum

Elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten 2 euro per keer, inclusief materiaal en koffie. Knutselen, handwerken, handarbeid etc. alles is mogelijk. Aanmelden bij Carla, 06-38023721 of bij De Palmpit, 035-6938786.

Fietsen met Bellefleur

10.00 uur | WOC Bellefleur

Bellefleur organiseert fietstochten van ca. 35 km. Start 10.00 uur vanaf Mackaylaan 11a, Naarden. Deelnemers fietsen mee voor eigen verantwoordelijkheid en voor eigen risico. Inl.: Janneke Vlak, 06-44708719 of mail naar fietsen@wocbellefleur.nl.

Bunkeren

14.00 uur | Bezoekerscentrum Naarden 

Bij het Bunkeren ga je opzoek naar de om de Vesting Naarden liggende bunkers en militaire objecten met de door ons toegevoegde routekaart. Bij sommige objecten kun je door het scannen van een QR-code meer interessante informatie vinden over de bouw en het gebruik van deze unieke objecten. 

Bunkeren is leerzaam, maar vooral ook fun. Bunkeren kun je doen op een stoere toerstep die je bij ons kunt huren, of wandelend. Om deze speurtocht nog leuker te maken kunnen we een vragenlijst toevoegen of er zelfs een puzzeltocht van maken. Met de puzzeltocht kun je door de code op te lossen toegang krijgen tot een oud kruitmagazijn uit 1673. Bunkeren is geschikt voor het hele gezin. Www.vestingadventure.nl.

Open eettafel

17.00 uur | WOC de Palmpit

Elke woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur kunt u genieten van een heerlijk 3-gangenmenu voor € 11,50 per persoon. Iedere week is er een ander thema met verrassende gerechten. Graag voor maandagmiddag opgeven.

Buren-Energie karavaan 

18.00 uur | Meertje van Vlek
Rubenslaan 1, Naarden

De karavaan probeert bewoners op ludieke wijze bewuster te maken van het eigen energieverbruik en van duurzaamheid. Door middel van een energiespel, de energiecoaches van Wattnu en het duurzame rad van fortuin krijgt de bewoner meer inzicht in wat iedereen zelf en met elkaar kan doen om bij te dragen aan een duurzame toekomst van de eigen wijk. Na afloop van de karavaan is er een buurtborrel en is er een foodtruck aanwezig, zodat iedereen met een hapje nog even bij kan praten.


Word simply happy met Esterelle van Zanten.