Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- De Bibliotheek Gooi en Meer, vestiging Bussum, is op zoek naar een gastvrouw of gastheer. Je helpt klanten bij het gebruik van de bibliotheek. Je maakt hen wegwijs in de publiekscatalogus en helpt bij het terugzetten van materialen in de kast. 

- Heb jij drie uur per week over tussen 16.30 en 19.00 uur? Samen met een vaste medewerker verzorg je voor acht bewoners van De Veste in Naarden een broodmaaltijd in het restaurant. Je houdt van een praatje en kunt goed omgaan met bewoners die soms iets vergeten. Natuurlijk eet je ook gezellig mee. Je bepaalt zelf op welke dag je aanwezig kunt zijn.

- Samen Nederlands oefenen met Jacob van 68 jaar. Jacob is een rustige man en heeft een Ghanese achtergrond. Hij woont sinds een aantal jaren in Bussum. Je maakt Jacob blij met een tweewekelijks contact op donderdagmiddag. 

Voor meer informatie: zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een e-mail naar vc@versawelzijn.nl of belnaar 035-6231100. Gedurende de periode 26 juli tot 20 augustus a.s. is er vanwege vakantie geen inloopspreekuur.


Buren-Energie Karavaan

NAARDEN Het buurtteam Duurzaam RemCom heeft ervoor gezorgd dat de Buren-Energie Karavaan woensdag 25 augustus tussen 16.00 en 18.00 uur in de wijk staat. Om precies te zijn: aan de kopse kant van het Meertje van Vlek (Van Ostadelaan). Vanaf 17.30 uur staat er bovendien een foodtruck.

De Buren-Energie Karavaan draait om energie voor en door elkaar. De karavaan probeert buren en bewoners op ludieke wijze bewuster te maken van het eigen energieverbruik en van duurzaamheid. 

Door middel van een energiespel, energiecoaches van Wattnu en het Duurzame Rad van Fortuin krijgen zijn meer inzicht in wat jezelf en met elkaar kan doen om bij te dragen aan een duurzame toekomst van hun wijk. Wie er klaar voor is om daadwerkelijk in actie te komen, krijgt meer informatie over isolatiemaatregelen en de collectieve inkoopacties. En dit allemaal onder het genot van een drankje.