Grote tak breekt uit boom en valt op weg én auto

BUSSUM De Gooilandseweg - tussen de Oude ‘s-Gravelandseweg en Gooilaan - is in de nacht van zondag op maandag enige tijd afgesloten geweest. Een grote tak was uit een boom gebroken en terechtgekomen op de weg én een geparkeerde auto.

De brandweer werd gealarmeerd en deze kwam met onder andere de ladderwagen ter plaatse. Vanaf boven is er bekeken of er nog andere takken gevaarlijk hingen; dit bleek niet zo te zijn. De tak over de weg is in kleinere stukken gezaagd en in parkeervakken gelegd om zo de weg weer vrij te maken. De politie heeft de eigenaar van de auto in kennis gesteld. 


Veel rook bij brand in bosschage 

BUSSUM Aan de Zwarteweg in Bussum is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur brand uitgebroken. Het vuur woedde in de bosschage bij een bedrijf nabij de rotonde met de Thorbeckelaan en de Slochterenlaan.

De rook trok al snel door de Slochterenlaan heen. De brandweer kwam ter plekke en heeft de brand geblust. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Wel is er door jeugd al vaker in deze wijk brand gesticht in struiken nabij woningen. Zo ook bijvoorbeeld tweemaal aan de Van der Helstlaan in Naarden, iets verderop in deze wijk.


Tijdelijk hek om Bastion Oranje

NAARDEN Een deel van het vestingwerk Bastion Oranje wordt tijdelijk afgezet met een hek.

Stichting Monumentenbezit, eigenaar van de vestingwerken, wil het groen de kans geven om weer te herstellen. Het wandelpad blijft toegankelijk.