Bliksem slaat in boom langs Rijksweg

NAARDEN De brandweer is zondagavond rond zeven uur opgeroepen voor een stormschademelding aan de Rijksweg.

Twee bomen langs de drukke weg waren volgens getuigen getroffen door een blikseminslag. Hierdoor was een deel van twee bomen gespleten en dat zorgde voor een gevaarlijke situatie langs de weg. 

De brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Ook de gemeente was hierbij aanwezig. Uiteindelijk is besloten dat de boom diezelfde avond nog gekapt moest worden. Een speciaal hoveniersbedrijf kwam ter plaatse om de boom met spoed te kappen. Verkeersregelaars kwamen ter plaatse om het verkeer over één rijbaan te begeleiden.


WoningNet waarschuwt voor smishing-berichten

BUSSUM Er worden nepberichten (e-mail en sms) verzonden door internetcriminelen, waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. In het bericht staat dat mensen de verlengingskosten van de inschrijving bij WoningNet moet betalen.

Op de website van AvroTros (https://opgelicht.avrotros.nl) is ook aandacht besteed aan deze phishing-actie. 

Volgens het nepbericht kan de betaling gedaan worden door op een link in de tekst te klikken. “Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de zender te blokkeren en/of op de zwarte lijst te zetten”, aldus WoningNet. “WoningNet stuurt geen betaalverzoeken met links in de tekst en WoningNet stuurt geen betaalverzoeken via de sms.”

Lees meer hierover op onze website