Afbeelding
Foto: PR

PvdA en CU willen ozb-verhoging

GOOISE MEREN Toch de onroerendezaakbelasting (ozb) verhogen: daarvoor pleiten PvdA en ChristenUnie (CU). Voor het college en de andere partijen lijkt die verhoging op dit moment geen optie. Over het voorstel wordt vanavond gestemd.

De gemeente Gooise Meren staat voor de opgave te bezuinigen om het tekort op de begroting op te vangen. Vanavond wordt gestemd over de Perspectiefnota 2022-2025 en worden knopen doorgehakt over de te nemen bezuinigingen. Het college wil de stap naar een ozb-verhoging nu niet nemen en stelt andere bezuinigingen voor.
PvdA-raadslid Rolien Bekkema heeft met steun van Roel Kamphuis (CU) een amendement ingediend om wél de ozb te verhogen met 10 procent. De partijen stellen dat door de ozb-verhoging andere bezuinigingen die het college voorstelt van tafel kunnen. Ook wordt daarmee financiële ruimte gecreëerd voor overige ambities. "Het doorgerekende model van 10 euro per huishouden per jaar gemiddeld rekent zich over drie jaar door naar 900.000 euro dat jaarlijks structureel wordt binnengebracht", aldus Bekkema. Daarmee stelt zij dat andere bezuinigingen zoals de Rekenkamercommissie, burgerparticipatie en het Sociaal Domein niet nodig zullen zijn.

‘De tien van Rolien’


Brenda Mol; directeur voor De Fontein

BUSSUM De Fontein in Bussum heeft met ingang van het nieuwe schooljaar een nieuwe directeur: Brenda Mol. Zij volgt Adriaan Nagel op die, na ruim 12,5 jaar directeur te zijn geweest op De Fontein, de school goed achterlaat en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen.

Het College van Bestuur, bestaande uit Annet Kil en Tijmen Smit, is Nagel bijzonder erkentelijk voor alles dat hij voor de school heeft betekend.
Brenda Mol heeft de afgelopen jaren als leidinggevende op verschillende vo-scholen gewerkt in en rondom Amsterdam. Het bestuur van de Gooise Scholen Federatie (GSF) is verheugd met de komst van Mol: "Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Brenda met al wat zij meebrengt de belofte van verdraaid goed onderwijs aan onze leerlingen zal realiseren en ons GSF-team verder zal versterken.”